Pavol Bindl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

11. september a jeho úloha v dejinách USA

Niekoľko neobjasnených faktov, ktoré stoja za zmienku...
11. september sa do dejín ľudstva neslávne zapísal teroristickými útokmi na Svetové obchodné centrum. Pri tomto útoku zahynulo okolo 3000 ľudí, prevažne z unesených lietadiel a záchranárov.
V tento deň uniesli teroristi celkovo štyri lietadlá, z toho prvé dve vrazili do mrakodrapov WTC (konkrétne do budov WTC 1 a WTC 2), tretie bolo napilotované do budovy Pentagonu a štvrté skončilo neďaleko Pittsburghu.
Tieto skutky boli údajne naplánované a spáchané teroristami z Al-Kajdy. Je to možné, ale položme si otázku, prečo by to všetko Al-Kajda robila. Mala nejaký dôvod, prečo by to robila? Niektorí sa zamýšľali nad tým, že chcela rozpútať akúsi „svätú vojnu“, prípadne že chcela pomstiť vojenské intervencie USA do iných častí sveta. Tento dôvod sa môže zdať ako dobrý dôvod, ale je tu ešte jeden lepší dôvod, pochádzajúci priamo od najvyšších predstaviteľov Spojených štátov Amerických.
Dodnes sa nám ponúka niekoľko nevyriešených otázok, na ktoré pravdepodobne nikdy nedostaneme objektívne odpovede. A práve preto sa nedá veriť tomu, čo sa svetu prezentovalo ako „oficiálne správy vyšetrovania“.
V ten deň sa americký prezident George Bush ml. zdržiaval mimo Bieleho domu, no o tomto mieste pobytu mali médiá informácie. Nie je však prezident lepším - citlivejším a zraniteľnejším terčom než 2 výškové budovy v centre New Yorku? Prečo atentát nebol spáchaný na Georga Busha mladšieho? Je fakt, že mal pri sebe ochranku, ale prečo ho táto bezprostredne po útokoch neodviedla na iné, utajené miesto? Bush sa namiesto toho prihovoril občanom a vyjadril hlbokú sústrasť nad krajinou.
Pentagon je považovaný na najlepšie stráženú budovu v USA. Tento komplex je chránený tak zo zeme, tak zo vzduchu. Ma jeho obranu sa používajú aj stíhačky, ktoré chránia túto zónu, v ktorej sa nesmie voľne lietať lietadlami. Prečo teda nezasiahla žiadna stíhačka proti lietadlu, ktoré museli zbadať na radare v Pentagone alebo napríklad na letisku dávno pred útokom?
Čo sa týka samotných dvojičiek, tak za zmienku stojí viacero faktov. Prečo sa budovy zrútili tak rýchlo, ako sa zrútili? Navyše, lietadlá nenarazili do najvrchnejších poschodí, a tak sa vynára ďalšia otázka - kam sa podeli tieto poschodia? Veď ak budova spadla, resp. ju horné poschodia tlačili dole, mali potom tieto horné poschodia zostať stáť. Lenže oni sa premenili na kopu prachu. Prečo? Z jediného dôvodu - v troskách WTC sa našla výbušnina, tzv. super-termit, ktorý sa používa „k efektívnemu rezaniu ocele“. Odkiaľ sa tu takáto látka mohla vziať? Mohli mať občania Pakistanu, Afganistanu alebo Iraku (keď ich vzdelanostná úroveň nie je príliš vysoká) taký skvelý prístup do budov WTC počas niekoľkých mesiacov, že takúto výbušninu by v budovách nenápadne rozmiestili (odkiaľ by ju navyše zohnali)? A ak áno, prečo ich pritom nikto nezadržal? Mimochodom, bezpečnosť budov mal na starosti pán s priezviskom Bush, čo tiež pravdepodobne nebola náhoda. Okrem toho budovy pár týždňov pred útokmi zmenili majiteľa.
V oficiálnych správach sa nikde neuvádzal jeden dôležitý fakt - pád budovy WTC číslo 7. Táto vyše 40-poschodová budova spadla niekoľko hodín po páde dvojičiek. Jej pád údajne zapríčinil požiar (bola však poškodená len jedna strana budovy). Ale z videozáznamov je jasné, že požiar by v žiadnom prípade nezapríčinil taký úhľadný pád, ako bol tento. Budova sa zrútila kolmo, a preto sa viacero vedcov prikláňa k myšlienke, že v prípade budovy WTC 7 išlo o riadenú demoláciu. Mimochodom, táto budova bola pár týždňov pred zrútením špeciálne poistená proti teroristickým útokom.
Mnohí odborníci, ale aj laici považujú 11. september za deň, ktorý zmenil svet. Po páde dvojičiek nasledovali vojenské intervencie do Afganistanu a Iraku. V týchto krajinách sa mali údajne nachádzať jadrové (prípadne biologické) zbrane. Američania však okrem ropy v Perzskom zálive nič iné nenašli.
Perzská a iracká ropa v tomto prípade zohrala veľmi dôležitú úlohu. Ovládnutie tejto časti sveta Američanmi bol dôležitý fakt v ich vojenskej stratégii:
„Projekt trvalej americkej politickej nadvlády“ bol Cheneyho plán, ako ovládnuť svet. Na dosiahnutie tohoto cieľa boli potrebné 4 veci. Tou prvou bolo prevzatie kontroly nad svetovou ropou, obzvlášť v strednej Ázii a na strednom východe. Keď Bushova vláda prišla k moci, už mala plán zaútočiť na Afganistan a Irak. Druhou bola technologická transformácia armády, pri ktorej by sa centrom stal boj z vesmíru. Treťou bolo drasticky zvýšiť výdavky na armádu, aby bolo čím zaplatiť tieto vojny a „vesmírne zbrojenie“. Štvrtou úlohou bolo prerobenie doktríny preventívneho útoku tak, aby USA mohli napadnúť aj krajiny, ktoré pre nich nepredstavujú bezprostrednú hrozbu. Tieto štyri elementy by vyžadovali piaty - udalosť ktorá by pripravila Američanov prijať tieto imperialistické postupy. Ako Zbigniew Brzezinski vysvetlil vo svojej knihe Veľká Šachovnica: (The Grand Chess Board): „Americký ľud so svojimi demokratickými inštinktmi nie je ochotný súhlasiť s ľudskými obeťami a finančnými výdavkami, ktoré sú potrebné pre „imperialistickú mobilizáciu“. Táto neochota obmedzuje americké kapacity a schopnosti pre vojenské zastrašovanie. Táto prekážka môže byť prekonaná, ak by tu boli „naozaj masívne a široko si uvedomované, priame hrozby z vonku“. Presne rovnako, ako bol Americký ľud ochotný ísť do 2. svetovej vojny - po nesmiernom šoku z Japonského útoku na Pearl Harbor.“ Rovnaká myšlienka bola spomenutá v dokumente z roku 2000 s názvom „Prestavba Americkej Obrany“ ktorý bol napísaný skupinou neo-konzervatívcov s názvom „Projekt pre nové Americké storočie“. Mnoho z týchto ľudí, medzi nimi Cheney, Rumsfeld a Wolfowitz sa stali ústrednými členmi Bushovej administratívy. Tento dokument o cieli transformácie armády hovorí: „proces transformácie bude pravdepodobne dlhodobý, pokiaľ by neprišlo k nejakej katastrofickej a urýchľujúcej udalosti - ako nový Pearl Harbour“. Keď sa 9/11 stali útoky, boli považované za nový Pearl Harbor. Členovia vlády o nich hovorili ako o novej príležitosti. Minister obrany Donald Rumsfeld vyhlásil, že 9/11 vytvára „ten druh príležitosti, ktorý nám na pretvorenie sveta ponúkla 2. svetová vojna“. G.W. Bush povedal: „Ponúkla sa nám jedinečná príležitosť, a my ju nesmieme zmeškať“. Útoky predstavovali mimoriadnu príležitosť napadnúť Afganistan a Irak, a zároveň drasticky zvýšiť výdavky na armádu... Nielenže Bushova vláda útokmi 9/11 nesmierne získala, ale tieto benefity ktoré 9/11 priniesol si želala už dlho predtým.
 
Je smutné, že najvyšší predstavitelia USA využili prostý ľud na dosiahnutie svojich cieľov, a že ani po 8 rokoch od týchto útokov svet nemohol byť objektívne a pravdivo informovaný o udalostiach z 11. septembra 2001 - ako však vidieť, svet sa kvôli týtmo imperialistickým plánom pravdu ani nemohol dozvedieť. Ostáva len dúfať, že raz sa dozvie celú pravdu...

Dianie okolo mňa | stály odkaz

Komentáre

  1. ano...
    priklanam sa k tymto myslienkam...videla som niekolko dokumentov, ktore poukazuju na to, ze si nieco taketo strasne vymysleli sami Americania...
    publikované: 12.09.2009 10:15:29 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Druhá veta
    Prevážne snádˇ z ľudí, čo sa nachádzali v budovách.
    publikované: 12.09.2009 12:32:45 | autor: felissapiens (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. svetovlada vladne svetom
    Boj o nadvladu nad svetom tu bol od nepamati (Egypt, Rim apod.) preto sa necudujme, ze aj teraz sa objavuju podobne novodobe uvahy o niecom takom. Su to sialene uvahy, ktore chcu zotrocit ludi. Projekt trvalej americkej politickej nadvlády nad svetom skutocne existuje. Mozno trosku od temy 11. september, ale k teme "nadvlada nad svetom" - odporucam precitat si knihu od Martina Herzana s nazvom Totalitna svetovlada.
    publikované: 12.09.2009 13:45:51 | autor: adventure (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014