Pavol Bindl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nerozširujme rasovú nenávisť!

Už nie je totiž kam...

Na tomto mieste ponúkam trošku pozmenený prepis jedného reťazového emailu (pôvodne bol v češtine), ktorý som dnes obdržal.

Kde bolo, tam bolo, za siedmimi horami a siedmimi dolami, žili v jednej malej krajine nazývanej Slovensko, v tesnej blízkosti mravce a blchy.

Mravce celé leto usilovne pracovali - postavili si príbytky a vytvorili si zásoby na celú zimu. Blchy sa z mravcov smiali - vraj akí sú hlúpi - také pekné počasie a oni pracujú. Blchy sa teda celé leto zabávali, tancovali a užívali si v cudzích kožuchoch.

Ale prišla zima. Mravce sa schovali do príbytku a v teple domova si pochutnávali na tom, čo si v lete prichystali.

Blchy, ktoré sa trasú zimou a sú hladné, zorganizujú tlačovú konferenciu, kde jednajú o tom, akým právom môžu niektorí jedinci v teple domova mať hojnosť jedla, zatiaľ čo iní sú nešťastní a zomierajú od hladu alebo od zimy. Všetky svetové média vzápätí ukazujú zábery mrznúcich bĺch a mravcov, ktorí v teple domova vyjedajú všakovaké dobroty.

Televízni diváci sú pobúrení. Ako je možné, že v krajine, ktorá je už zopár rokov v Európskej únii, sú niektorí ľudia zahalení prepychom a bohatstvom a iní umierajú na hlad a zimu? Preto ostatné krajiny zorganizujú demonštrácie a naliehajú na slovenskú vládu, aby zvýšila mravcom dane, musia predsa odvádzať rovný diel. Je predsa nemožné, aby sa topili v prepychu, zatiaľ čo blchy zomierajú. Okrem toho na slovenskú vládu začne tlačiť aj Európsky parlament.

Na základe týchto faktov je vydaný nový zákon, ktorý hovorí o ekonomickej spravodlivosti pre všetkých. Okrem toho je schválený antidiskriminačný zákon so spätnou platnosťou. Dane a odvody sú niekoľkonásobne zvýšené. Prichádzajú exekútori, ktorí udeľujú mravcom vysoké pokuty zato, že v zime nepomáhali blchám a nechali ich napospas osudu, čím sa dopustili hneď niekoľkých trestných činov (vražda z nedbanlivosti, úžera apod.). Vzhľadom nato, že mravec nemá ako zaplatiť pokuty, musí opustiť svoj príbytok, z ktorého vláda urobila sociálnu ubytovňu pre blchy.

Televízia ďalej vysiela reportáž, ako niektorí mravci v snahe uchrániť svoj majetok napádajú blchy. Okamžite sú tieto mravce označené za rasistov, príslušníkov pospolitostí a iných extrémistických skupín. Zato, že sa pokúsili uchrániť si aspoň niečo zo svojho, sú odsúdení na niekoľko rokov väzenia.

V polovici zimy vysielajú svetové média reportáž o prejedených blchách. Ubytovňa pre blchy je pre nezáujem vlády aj bĺch zdevastovaná, chýbajú všetky kovové prvky (sú v zberných surovinách). Zásoby sa minuli, navyše niektoré blchy zomreli na obžerstvo.

Európska komisia preto ešte viac tlačí na slovenskú vládu, ktorej neustále vytýka nedostatočnú sociálnu podporu. Je vytvorená špeciálna komisia s dotáciou okolo 10 miliónov Eur, ktorá bola vytvorená z peňazí mravcov - daňových poplatníkov.

Na jar si mravce začínajú stavať svoje príbytky odznova. V lete si robia zásoby a blchy, ktoré prežili zimu (pričom nezabudli mnohopočetne rozšíriť rady svojej populácie), sa im znova vysmievajú - načo pracujú, veď je krásne počasie... A tak sa celý kolobeh znova opakuje.


Je to príbeh v obrazoch, ale snáď si každý domyslel, o čo v ňom išlo a ktoré zvieratko koho predstavovalo... Treba s tým niečo začať robiť, inak nás blchy všetkých požerú!


Dianie okolo mňa | stály odkaz

Komentáre

  1. publikované: 18.09.2009 00:19:36 | autor: eneko (e-mail, web, autorizovaný)
  2. úžasná bájka
    skutočne

    publikované: 18.09.2009 06:52:21 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  3. sakra - len keby to poučenie
    to počenie si zobrali tí, čo treba
    publikované: 18.09.2009 06:52:46 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014