Pavol Bindl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Podporme boj proti psím výkalom!

Niekoľko poznámok k dnešnej reportáži z televízneho spravodajstva

Vo večerných správach som videl jedného pána z Košíc (myslím že Gaja alebo tak nejako sa volal), ktorý zostrojil bilboard, vyzývajúci na boj proti - nazvime to - nezodpovedným psíčkarom.

Veľmi rád podporím tohto pána aj mojím krátkym článkom. Je to drzosť a obrovská nezodpovednosť od majiteľov psov, ktorí nechávajú (pardon za výraz) vysrať svojich miláčikov na trávniky pod panelákové okná, alebo v tom horšom prípade - rovno na chodník pred dvere bytovky. Pýtam sa: to si aj doma takú parádu nechávajú na koberci pred televízorom v obývačke? Alebo tie výkaly nechávajú pre radosť len svojim spoluobčanom?

Bývam na prízemí, a tak viem, čo je to za strašný smrad, keď sa vám pes vyvalí rovno pod okno. Naposledy to tak urobil poslednú sobotu. Momentálne hľadám majiteľa toho psa (a podľa veľkosti toho lajna pravdepodobne nešlo o čivavu) a sľubujem, že keď ho vypátram, natriem mu tým lajnom dvere na byte a kapotu na aute. Keď si po svojom psovi nevie upratať on, budem to musieť urobiť za neho ja.

Proti psom nemám nič - ja som tiež dlhé roky mal u babky psa a prežil som s ním svoje detstvo. Ale nikdy sa nestalo, aby sa vyvalil pod niečie okno a my sme to po ňom neupratali.

Dokedy mieni byť mestská polícia ľahostajná voči takýmto nezodpovedným psíčkarom? A dokedy mienia byť psíčkari takíto nezodpovední? Skutočne asi až dovtedy, kým si každý jeden nenájde „voňavý“ pozdrav od svojho domáceho miláčika na svojich vchodových dverách alebo na kapote svojho auta. Lebo keď nevie dbať na čistotu polícia, musia to urobiť občania.


Dianie okolo mňa | stály odkaz

Komentáre

  1. Pavol,
    i ja sa pridávam. Kone a psy sú mojí miláčikovia, ale odtiaľ potiaľ.
    Mne sa tiež v sobotu stalo , že keď som vychádzala z potravín, len len, že som urobila väčší krok. Je tam bleskozvod a pri ňom si majitelia tých svojich miláčikov uväzujú, ale po nich neupratujú. Keď ich vidím, ako ich majitelia počlovečujú tým, že ich obliekajú do kombinéz, s mašličkami , s vymódenými vodítkami, hračkami ale bez papierového vrecka a metličky, tak si myslím, že si ich zamenili za deti. Neodsudzujem ich, ale určite, keby sa im deti doma vykadili, asi by to hnojivo tam nenechali.
    publikované: 19.10.2009 20:47:44 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  2. pocuj hnupe
    neviem ako je to u Vas v KE, ale u nas nie je ani jedna nadoba na vykali. a ak si taky chytri, mal by si vediet, ze psie hovno nemozes hodit do beznej smetnej nadoby, ked ta uvidi policajt, da ti totiz pokutu. ale ak suhlasis, kludne budeme tie hovna zbierat a budeme ti ich hadzat do bytu. a ty budes spokojny, kedze si psickari splnia svoju povinost a ani pri tom neporusia zakony.

    ked chces bojovat proti vykalom, obrat sa na mesto a ziadaj rozmiestnenie specialnych nadob na vykali. ked budu, potom kikirikaj
    publikované: 19.10.2009 21:12:30 | autor: palo (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. toto je starý márny boj...
    A to ti ešte nepadlo do hovna dieťa....mám psíkov, bývali sme v byte a veru, trvala som na zbieraní. Mikroténové vrecká vo vačku je úplne jednoduchá záležitosť. Mnoho psíčkarov považuje odstránenie exkrementov za niečo ponižujúce, ale poznám aj disciplinovaných...a hádaj, s ktorými z nich sa dalo hodnotnejšie porozprávať? Predsa s tými inteligentnejšími, so zberačmi...v tvojom boji ti prajem veľa úspechov...:-)))
    publikované: 19.10.2009 21:12:39 | autor: matahari (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. RE: pocuj hnupe
    ak sa chces vystatovat a urazat, tak sa najskor nauc pisat a az potom o niekom hovor, ze je hnup. ale to by asi ani hnup nedokazal napisat vykali s makkym "I" na konci. to dokaze len taky debil ako si ty.
    tie psie hovna by som ti najradsej napchal do krku. a do nosa, aby si citil, co je to za smrad!
    publikované: 19.10.2009 21:31:15 | autor: unauthorised (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. unauthorised
    Myslím ze Palo má pravdu
    a agresorom si v tomto prípade ty! (aj ked si mohol odpustiť to hádzanie výkalov do bytu)
    Čo ma vytočilo je tá gramatika:
    V názve má byť na písmene č mäkčeň v slove počuj. Slovo hnupe má byť byť hňup, čo je označenie pre vykastrovaného barana - hňupe je po česky. Veta má začínať veľkým písmenom. mäkčene a dĺžne ti chýbajú v každom slove ktoré majú písmeno s mäkčenom alebo s dĺžňom. Nebudem ich tu vypisovať lebo môj príspevok ktorý rovnako ako tvoj nemá nič spoločné s článkom by bol dlhší ako článok sám. Veta nikdy nezačína spojkou "a" a už vôbec nie malím "a".

    Len toľko som chcel.
    Prepáčte že som sa nezúčastnil diskusie, ale keď ma niečo vie vytočiť tak sú to tieto podrypovania ohľadom gramatiky.

    PS: unauthorised - tvoju gramatiku opravil maďar - hňupe
    publikované: 20.10.2009 06:22:16 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Pekná vojna...
    Riešite gramatiku, ktorá aj mňa pobavila. V oboch príspevkoch, v ktorých si opravujete gramatické chyby, sa ešte pár chýb nachádza. Tiež ich tu nechcem vypisovať, článok je totiž o inom. Bývam v malom meste a nádoby na exkrementy máme. Myslíš si "HNUPE", že do nich všetci poctivo tie sáčky zbierajú? Haha. Je to o výchove, o charaktere a toto keď ľudia nemajú, môžeš mať aj kontajner a nepomôže to. Priala by som však tým, ktorí venčia svojich psov v pieskoviskách, aby sa tam hrali ich deti. Či by sa im toto páčilo, neviem.
    publikované: 20.10.2009 09:45:09 | autor: flexi (e-mail, web, autorizovaný)
  7. :D
    Psie hovná sú svinstvo a mali by ich zbierať.. a nezostat len pri nich - ked uz nie zbierať tak aspon nerobiť špinu - včera som šiel asi 800m s papierikom od nanuku v ruke kým som našiel smetiak a bolo mi jedno že ich je naokolo pohádzaných hmm viac ako vela - jednoducho mi to svedoie nedovolilo..
    nejaký čas to moji známi brali ako úlet a potom to začali robiť aj oni - hádzať smeti do smetiakov - nehovorím že všetci ale pár sa ich našlo.
    a ostatný síce hádžu kde tade ale nesmejú sa mi ked ideme spolu a ja držím celú cestu v ruke nejakú smeť.

    flexi: však som písal že som maďar :DDD
    publikované: 20.10.2009 10:38:47 | autor: iviak (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. RE: RE: pocuj hnupe
    sedlacik onanuj tu nad gramatikou a i/y. vobec si neprisiel na pointu mojho prispevku. pytal som sa, kolko mate nadob na psie hovna na sidlisku. ak ziadne, obrat sa na mesto, nech si plnia svoju zakonnu povinost a neziadaj od psickarov, aby porusovali zakony.

    uz hcapes na co som narazal??? ci ti to mam poslat faxom?
    publikované: 20.10.2009 14:06:14 | autor: palo (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. POCUJ HNUPE
    ak ti pomôže, môžem ti vyhotoviť takú fotku, na ktorej bude lavička v strede, napravo od nej kontajner na psie výkaly a naľavo pekná kôpka od psa. A ak necháš na seba číslo, tiež ti ju môžem zaslať faxom (a nebude to žiadna koláž ani fotomontáž). Len pre info ak by si sa do mňa chcel obuť - nie som z Košíc, ale z Považia, a tak ako pekne vystihol flexi - nádoby tu sú na každom kroku, len škoda, že ich nikto nepoužíva.
    publikované: 20.10.2009 23:49:42 | autor: bindl (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. PS: palo...
    len tak mimochodom, práve preto kikiríkam, že tie nádoby sú tu všade - a sú to práve psíčkari, ktorí si neplnia svoje povinnosti.
    publikované: 20.10.2009 23:54:49 | autor: bindl (e-mail, web, autorizovaný)
  11. bindl
    chlape ja som zo ZA a nevidel som tu ani 1 nadobu! zato som videl situaciu, kedy policia pokutovala psickara, ktory hodil psie hovno do bezneho odpadu. stalo sa to aj mojej sucasnej priatelke: bola v borickom parku a jej pes urobil svoju potrebu na travniku. v tom nabehol mestky policajt a ze to je za pokutu. tak zobrala PVC sacok a hodila ho do smetiaka a policajt ze to je pokuta za hodenie biologickeho odpadu ci take daco (nebol som tam, ona mi to hovorila) do komunalneho odpadu.
    .
    teraz som cital, ze idu osadit 10 specialnych kosov na sidlisko solinky, ale tak asi nebudem chodit par km s hovnom v ruke aby som si splnil svoju povninost. za psa platim dane, nemam tu ale ziadny pristor na vencenie (podla VZN mesta nemozem psa pustit navolno v celom meste = je to protipravne, mam uz aj rozhodnutie od prokuratora).
    .
    moj pes ked niekedy hodi bobek na chodnik, tak ho odpracem na tranvnik (sem tam sa to stane, najma ked ma traviace problemy alebo sa hara. neviem preco). ale ja naozaj nemienim dostat pokutu za to, ze hodim psie hovno do kosa.
    .
    celkovo mam velmi inteligentneho psa (sucka rtw), potreby zvacsa robi daleko od ludi, kedze je niekedy aj viac ako polku dna v prirode. mne slo len o to, ze mesta si neplnia svoje povinosti, preto je dobre najskor sa pozriet na toto hladisko, potom az ist po psickaroch. osobne keby u nas boli nadoby a sacky dostupne (aj vzdialenostami, aby som nemusel nosit sacok pol hodku), plnil by som si svoju povinost. ale najprv by si ju malo plnit mesto, kedze platim dan za psa
    publikované: 21.10.2009 20:38:10 | autor: palo (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014