Pavol Bindl

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Platenie daní z príjmov...

Ako tento nezmysel zastaviť?
Prednedávnom náš pán premiér Fico povedal (aspoň tak hlásili v rádiu), že Dzurindova vláda premrhala z peňazí daňových poplatníkov vyše 100 miliónov Eur.

Nič neobvyklé. 100 000 000 Eur (v prepočte asi tri miliardy korún - ale to napíšem radšej slovom, lebo z tých núl sa mi začala krútiť hlava) z našich peňazí, ktoré my, občania, poctivo platíme. My všetci, pracujúci občania. 3 miliardy, ktoré už nikdy neuvidíme.

Teraz však nejde o to, či tie peniaze ukradol Dzurinda, Fico, Slota alebo Mečiar. Nejde o to, či skončili v Trenčianskych Tepliciach, v Žiline na letisku alebo či si za ne niektorý pán minister kúpil jachtu v Monaku. Lebo všetci naši vládni predstavitelia (ale nielen tí vo vláde, ale aj tí v krajoch a v obciach) sú riadni nenažranci. Jednoducho kradnú všetci. A nejde ani o to, čo to bolo jedno euro, alebo tri miliardy. Dôležitý je fakt, že my, pracujúci, podporujeme ich panské huncúcstva z našich mozoľov.

Otázne je, ako to my, pracujúci občania mienime riešiť. Dokedy budeme takýmto stredovekým spôsobom podporovať štátnych nenažrancov, ktorí nám ukradnú z každej zarobenej tisíckorunáčky štyri stovky (ak niekto neverí mojim prepočtom, nech si na výplatnej páske porovná položku „cena práce“ s položkou „k výplate“, respektíve „čistá mzda“)?

Blížia sa voľby do VÚC - ale ja nevidím dôvod, prečo by som mal ísť podporiť svojim hlasom nejakého nenažranca. Môj hlas bude pravdepodobne aj tak predaný niekomu inému - navyše, zo slovenských volieb zatiaľ nikdy nič dobré nevyšlo a pravdepodobne sa nemýlim, ak poviem, že už pravdepodobne nikdy ani nič dobré nevyjde.


Dianie okolo mňa | stály odkaz

Komentáre

  1. ejha
    veď si len toť v minulom príspevku vyzývyl ľud, aby šiel voliť tých slušných.....ani ty si v kandidátke nenašiel nikoho?
    publikované: 21.10.2009 06:26:33 | autor: matahari (e-mail, web, autorizovaný)
  2. skús neplatiť dane :)
    i keď za to ti zas naparia iný postih
    takže to zas skončí nedobre ...
    hm, emigrujme na Mars!
    publikované: 21.10.2009 09:04:53 | autor: Petula (e-mail, web, autorizovaný)
  3. len in ty nesiahaj na DPH!
    lebo oni si nájdu onakôôô na prilepšenia
    publikované: 21.10.2009 11:56:32 | autor: orava (e-mail, web, autorizovaný)
  4. Paľko,
    kazdá sviňa pri koryte sa najviac nažerie. Odveká pravda bola, je aj vždy bude.
    Nikto sa so svätožiarou nenarodil, ale naše deravé zákony im nažrať sa umožnia. My pracujúci občabnia to teda nevyriešime, lebo by sme sa museli dostať do NR a mať kamarátov na ministerstve spravodlivosti. A aj keby sme ich mali, určite by sa našli neprajníci, ktorí by kričali, že sme štátni nenažranci.
    Nechcem si fandiť, ani nie je všetko smerodatné, ale skús si prečítať niečo zo zvitkov
    publikované: 21.10.2009 16:29:37 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014